Stilte werkplekken

Stilte werkplekken

Stilte werkplekken

Een silent room zorgt voor rust op de werkvloer

Een stilte werkplek oftewel een silent room is bedoeld om u terug te kunnen trekken om in alle rust en stilte te werken of een gesprek te voeren. Dit kan een conference call, een één-op-één gesprek of een vergadering zijn. Als concentratiewerkplek is de silent room ook zeer geschikt. We hebben verschillende stilte werkplekken in ons assortiment. De silent rooms zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, van 1 persoons tot 6 persoons cabines. De combinaties van kleuren en materialen zijn oneindig, zo past een silent room in elk interieur.

Open ruimtes en kantoortuinen bevorderen de interactie tussen collega’s maar komen de akoestiek niet ten goede. Een slechte akoestiek kan leiden tot concentratieproblemen en is een grote irritatiefactor op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat het nemen van maatregelen om kantoorgeluiden te verminderen, leidt tot minder stress. Minder stress zorgt voor een betere concentratie en een betere werksfeer. Een stilte werkplek is ideaal om te gebruiken als concentratiewerkplek. Daarnaast is het soms prettig om u even terug te kunnen trekken om een (telefoon)gesprek te voeren zonder daarbij uw collega’s tot last te zijn.

Voordelen van een silent room

Stilte werkplekken worden vaak gebruikt voor meetings en belafspraken maar ze hebben nog veel meer voordelen! Hieronder leggen we uit welke voordelen de silent rooms geven en wat u er mee kunt bereiken.
> Geluiddempend: Meerdere werkplekken in één ruimte bevordert de interactie tussen collega’s maar dit kan ook erg rumoerig zijn. Wanneer uw collega aan het bellen is of wanneer er collega’s aan het vergaderen zijn, kan dat als erg storend worden ervaren. Een stilte werkplek is gevuld met hoogwaardig absorberend materiaal waardoor omgevingsgeluiden gedempt worden.
> Betere concentratie: Bij het horen van interessante gesprekken of harde geluiden is men snel afgeleid. Een stilte werkplek zorgt ervoor dat degene die zich in de ruimte bevindt, zich beter kan concentreren maar zorgt er ook voor dat de mensen buiten de ruimte geen hinder ondervinden van het gesprek in de ruimte, een win-win situatie. Daarnaast geeft het rust wanneer u zich in de ruimte bevindt doordat u niet direct mensen om u heen ziet lopen en bewegen.
> Mooi design: Een stilte werkplek kunt u naar eigen wens samenstellen. Er kan gekozen worden uit meerdere stofsoorten en nog veel meer stofkleuren om de ruimte mee te bekleden. De ombouw van de ruimte kan in allerlei kleuren gefabriceerd worden, de kleuren van de tafel en de zitting kunt u allemaal los van elkaar kiezen. U kunt de silent room helemaal zelf samen stellen waardoor hij een lust voor het oog is en echt iets kan toevoegen aan de ruimte. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn met de silent room, kan hij in elk interieur tot zijn recht komen. De silent room is te plaatsen in het midden van een ruimte of aan de zijkant, u kunt er alle kanten mee op.

Waar u op moet letten bij het kopen van een stilte werkplek

Een stilte werkplek kan een goede oplossing zijn om akoestiek in de ruimte te verbeteren, vooral wanneer het een grote ruimte betreft. We leggen u graag uit waar u op kunt letten bij het aanschaffen van een stilte werkplek. Komt u er zelf niet uit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we adviseren u graag.

> Wat is de reden voor aanschaf: wat is voor u de hoofdreden om een stilte werkplek aan te schaffen? Is de ruimte puur bedoeld om rustig gesprekken te voeren? Wilt u meer privacy creëren? Of speelt het uiterlijk ook een rol? Voor elke reden zijn er verschillende oplossingen. Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen u adviseren in uw keuze.
> Hoe geluidsdicht moet de ruimte zijn: wanneer er privé gesprekken gevoerd moeten worden, is het belangrijk dat de ruimte helemaal dicht is. Er zijn verschillende akoestische ruimtes te verkrijgen: open ruimtes, deels open ruimtes of ruimtes die volledig dicht zijn. Wanneer de ruimte bedoeld is om gesprekken te kunnen voeren die op de werkvloer niet hoorbaar zijn, is het verstandig om te kiezen voor een volledig dichte stilte werkplek. Alle dichte stilte werkplekken zijn voorzien van een ventilatiesysteem. Daarnaast zijn alle ruimtes standaard voorzien van verlichting. Wanneer er presentaties gegeven worden in de ruimte, kies dan voor een ruimte inclusief stopcontacten, USB punt(en) en een schermhouder. Houd er rekening mee dat een akoestische ruimte veel plek in beslag neemt, wanneer de silent room alleen gebruikt wordt voor het voeren van telefoongesprekken, kies dan voor een kleiner formaat.

Bekijk hier onze stilte werkplekken

Wat kunnen we voor u betekenen? Wilt u een ruimte optimaal inrichten met één of meerdere stilte werkplekken neem dan gerust contact met ons op! Wilt u de stoffen en melaminekleuren bekijken? Kom dan eens naar onze showroom in Veghel. Door onze ervaring (30 jaar) en kantoorinrichting service kunnen we advies geven tot in de puntjes. We bieden persoonlijke service zodat u altijd advies krijgt over de oplossing die het beste bij u past. Daarnaast bieden wij snelle leveringen, complete inrichting ontwerpen en diverse extra services. Denk daarbij aan printkosten inventarisatie, archiveringsprocessen onderzoek, vitaliteit en ergonomische check, AV oplossingen en oplossingen voor de facilitaire afdeling in de aanlevering van verbruiksartikelen voor kantoor en magazijn. We staan (of zitten) voor u klaar!

Van Lith Supplies