Wat is Dynamisch Werken

In Nederland wordt een gezonde manier van leven steeds belangrijker. Hieronder wordt vaak fysiek actief zijn en een gezonde voeding verstaan, maar ook een optimale fysieke belasting op de werkplek voorkomt lichamelijke klachten door onder- of overbelasting. Het vermindert de kans op verzuim en (langdurig) uitval onder werknemers.

De TNO-monitor Bewegen en Gezondheid toont dat Nederlanders van 18-64 jaar steeds meer tijd zittend of liggend (zonder te slapen) doorbrengen. Het lichaam is niet gemaakt om langdurig, dit wil zeggen 2uur eenzelfde statische houding, te zitten of te staan. Het vergroot de kans op bijvoorbeeld obesitas en hart- en vaatziekten. Hierdoor is er een verschuiving zichtbaar op het gebied van kantoorinrichting. De functie gerelateerde werkplekken maken plaats voor duurzame activiteit gerelateerde werkplekken. Werknemers hebben steeds minder vaak een vaste werkplek aan traditionele bureaus in cellenkantoren. Steeds vaker kiezen werkgevers voor Open Office landschappen met een variëteit aan meubels om aan te werken of te overleggen. Hierdoor kunnen werknemers hun werkplek afstemmen op de activiteiten die zij op dat moment verrichten. Ergonomisch werken wordt zodoende gewaarborgd. Hiermee wordt plezier in het werk bevorderd en daarmee de productiviteit van werknemers.

Om vooruitstrevend te kunnen blijven in de ontwikkeling van moderne werkplekken, waarin de ergonomie van de werknemer het uitgangspunt is, werken wij samen met diverse leveranciers. Deze leveranciers zijn voorzien van een meubel portfolio waarin deze diversiteit uitstekend is vertegenwoordigd. Er zijn verschillende innovaties op het gebied van werkplekken die hun intrede hebben gemaakt op de werkvloer.

Zit-sta tafels & Dynamische werkplekken

Gezondheidsproblemen kunnen voorkomen en verminderd worden door een gevarieerde werkhouding aan te nemen. Het aantal zituren per dag kan beperkt worden door afwisselend zittend en staand te werken. De bureaus zijn snel, geruisloos en traploos in hoogte verstelbaar.

Door de werknemer de gelegenheid te bieden om te bewegen tijdens het werken aan een bureau worden gezondheidsproblemen zoals obesitas, rugklachten en RSI tegengegaan. Markant® heeft hier een oplossing voor ontworpen die naadloos aansluit, de Oxidesk. Deze vitale flexwerkplek heeft een positief effect op de gemoedstoestand en de geestelijke vermogens. Oxidesk is ontwikkeld in samenwerking met TNO.

Open Office landschappen

Het moderne kantoor kenmerkt zich door uniformiteit en veelzijdigheid te combineren. Door middel van koppelbare elementen kan een compleet kantoorlandschap gevormd worden. Werknemers kunnen in dit landschap werken, informeel overleggen en vergaderen. Voor elk kantoor is op deze wijze een ideale werkomgeving te creëren waarin de nadruk ligt op comfort, concentratie en communicatie.

Ergonomische bureaustoelen

Voor een ergonomische zithouding is vanuit het Arbobesluit uit 2008 een Europese richtlijn voor bureaustoelen opgesteld. In Nederland is deze norm aangevuld met de NPR 1813 norm. Deze is opgesteld met antropometrische gegevens van TU Delft en kan voor ca. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. Bureaustoelen met deze normen hebben goede instelopties waarmee u de stoel geheel naar uw lichaam kunt instellen.

Categorieën

Zit sta bureaus

Verstelbare bureaus - Duo bureaus - Bench bureaus - Vergadertafels

Bureaustoelen

Met verstelbare armleuningen - Zitdiepte - Lendensteun - Zitneigverstelling

Deskbikes

Bewegend werken - Met of zonder rugleuning - Diverse modellen

Accessoires

Monitorarmen - Muizen - Toetsenborden - CPU houder - Kabelmanagement