Wat is ergonomisch werken?

Gezondheidsproblemen zoals nek- en rugklachten zien we steeds vaker in de kantoorwereld. Dit komt vaak door een niet ergonomische werkplek. Het lichaam is niet gemaakt om langdurig (2 uur of langer) in eenzelfde statische houding te zitten of staan. Het vergroot de kans op lichamelijke klachten maar ook op stress. Om deze klachten te voorkomen kunt u uw werkplek aanpassen met ergonomische accessoires en meubelen. Door hiervan gebruik te maken zal het ziekteverzuim afnemen en zullen werknemers gemotiveerder aan het werk zijn.

Ergonomische meubelen en accessoires

Wanneer we het hebben over ergonomische meubelen en accessoires, kunt u denken aan een zit sta bureau of aan een verticale muis. Met een zit sta bureau kunt u afwisselend staand en zittend werken. Dit is goed voor uw bloedsomloop waardoor u creatiever en gemotiveerder zult werken. Een ergonomische muis voorkomt arm- en schouderklachten. Ergonomische bureaustoelen bieden een goede ondersteuning en kunnen op vele manieren versteld worden. Zo zijn er tal van meubelen en accessoires die u helpen met een goede werkhouding. Al deze producten maken van uw werkplek een ergonomische werkplek. Bekijk ons gehele assortiment op www.one-stop-office-shop.nl. Wilt u een meubel uitproberen voordat u deze aanschaft? Wij plaatsen deze graag op proef zodat u voor aanschaf zeker weet of deze bevalt.

Ergonomisch advies

Wilt u graag ergonomische werkplekken voor uw werknemers of voor uzelf aanschaffen maar weet u niet wat u nodig heeft? Wij helpen u er graag bij! Zoals u hierboven heeft gelezen zijn er vele ergonomische meubelen en accessoires. Dit wilt niet zeggen dat u alles nodig heeft om voor u een ergonomische werkplek te creëren. Ieder mens is anders en heeft zijn eigen wensen. Werkt u bijv. langer dan 2 uur per dag zittend, dan is een zit sta bureau een goede oplossing. Werkt u minder uren zittend en loopt u veel, dan is een zit sta bureau niet perse nodig. We raden u dan wel een bureau aan dat op de juiste hoogte ingesteld kan worden zodat u, wanneer u zittend werkt, de juiste houding aan kunt nemen. Daarnaast helpen we u met het instellen van een bureau of bureaustoel voor de juiste houding. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Ergonomische kantoorinrichting

We beschikken over een groot assortiment aan (ergonomische) bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, kantinestoelen enz. Hierdoor kunnen we u van een complete kantoorinrichting voorzien. We komen graag bij u langs om samen tot een complete kantoorinrichting te komen. Een kantoor moet praktisch, ergonomisch verantwoord en mooi zijn. Daarnaast houden we bij een inrichting rekening met de akoestiek, luchtkwaliteit en het welzijn van het (kantoor)personeel. Bent u benieuwd naar onze oplossingen en inrichtingen? We vertellen u er graag meer over in een vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact met ons op zodat we de inrichting uit handen kunnen nemen.

Categorieën

Zit sta bureaus

Verstelbare bureaus - Duo bureaus - Bench bureaus - Vergadertafels - Hoekbureaus

Bureaustoelen

Met verstelbare armleuningen - Zitdiepte - Lendensteun - Zitneigverstelling

Deskbikes

Bewegend werken - Met of zonder rugleuning - Diverse modellen

Accessoires

Monitorarmen - Muizen - Toetsenborden - CPU houder - Kabelmanagement